• Küçük ofisler nasıl dekore edilmeli? 12 modern örnek

    Küçük ofisler nasıl dekore edilmeli? 12 modern örnek

    Ofis dekorasyonu herhangi bir ev dekorasyonuna göre daha zordur. Eviniz ofisinizden daha büyük olsa da her odanın bir işlevi ve o odaya uygun belli başlı mobilyaları vardır. Sizin yapmanız gereken tek şey ise zevkinizi yansıtan bir dekorasyon stiline karar vererek, bu stile göre eşya ve aksesuar seçmektir. Sadece piyasada var olan eşya çeşitliliği nedeniyle karar vermekte zorlanabilirsiniz. Ofis dekorasyonun da birtakım kendine has eşyaları vardır elbette. Ancak detayları belirlemek kafa karıştırıcı olabilir. Örneğin kendinize ait bir iş yeriniz olduğunu farz edelim. Kaç adet masa gerekiyor? Toplantı odası olacak mı? Bekleme odası nerede olmalı? Tüm bu soruların ve daha fazlasının cevabı için öncelikle bir iç mimarla çalışmanızı tavsiye ediyoruz. Zira bir iç mimar, sizin ilk anda düşünemeyeceğiniz pek çok şeyi büyük profesyonellikle kolayca halledebilir. Eğer ofisinizi kendiniz tasarlayacaksanız da bu konuda mevcut örnekleri incelemeniz faydalı olabilir. Çünkü ofis dekorasyonu sadece masa ve sandalyeden ibaret değil. Gerekli mobilyaların ne olduğunu bilseniz dahi dikkat etmeniz gereken pek çok şey var. Örneğin yönetici odası ofisin diğer bölümlerine göre daha gösterişli olmalı, fakat abartıya kaçmamalıdır. Bunun dışında çalışanların iş verimini arttırarak konforlu bir alan dizayn edilmelidir. Müşteriler açısından ise iş yeriniz için olumlu düşünmelerini sağlayacak ve onların güvenini kazanabileceğiniz bir ofis tasarımı çok önemlidir. Kısacası ofis tasarımı yalnızca belli başlı malzemelerin satın alınması dışında pek çok incelik barındırıyor.

    Bugün ofis tasarlamayı düşünenler için ilham verici olacağını düşündüğümüz çeşitli çalışma alanları derledik. Büyük şirketler geniş bir alana ve daha çok imkana sahip oldukları için genellikle bir profesyonelle çalışır. Peki ya küçük ofisler? Bu sorunun yanıtı için aşağıdaki örnekleri incelemenizi tavsiye ediyoruz.

    ​1- Göz alıcı duvar dekoruyla yönetici ofisi

    Mimoza Mimarlık imzasını taşıyan ilk örnek Antalya’daki bir ofise ait. Dikdörtgen şeklindeki ofis, pencereyi kapatmayacak şekilde dizayn edilmiş. Dekorasyonun odak noktası hiç şüphesiz çalışma masasının ardında kalan geniş duvar. Devasa bir saati deseni bulunan duvar kağıdı ofise kişilik katıyor. Bunun dışında masa ve sandalyeler endüstriyel tarz olup ofisin mimari özellikleriyle uyum sağlıyor. Fotoğrafta net görülmese de duvarın sol tarafında açık raf sistemi mevcut.

    ​2- Dekorasyonda doku çeşitliliği

    Bir başka yönetici ofisi örneğinde çalışma masası pencerenin önüne gelecek şekilde yerleştirilmiş. Ofis alanı çok büyük olmamakla birlikte son derece gösterişli bir tarzda döşenmiş. Zeminde açık tonlu ahşap döşeme var. Büyük çalışma masası da zemin gibi ahşaptan yapılma fakat daha sıcak bir tona sahip. Masanın üst yüzeyi doğal taş görünümünde tasarlanmış. Bu tercih duvarlardaki taş kaplamayla uyum sağlıyor. Konuklar için dinlenme alanı sağlayan koltuk ise siyah deri kanepe. Sonuç olarak tüm bu farklı dokular bir arada zengin bir dekor meydana getiriyor.

    3- Taze bitkilerle ofisi canlandırmak

    Uzmanlar çalışma alanlarında taze bitkilerin bulunmasını tavsiye ediyor. Çünkü araştırmalar, çalışma ortamında bitki bulunmasının konsantrasyon ve hafıza bakımından olumlu etkileri olduğunu gösteriyor. Doğal bitkiler görsel açıdan da ofisinizi olduğundan daha şık hale getirir. Üstelik iç mekan bitkilerinin bakımı hiç de zor değil.

    Ofisinizde kullanacağınız iç mekan bitkisine karar verdikten sonra çeşitli aksesuarlarla mekana daha iç açıcı bir hava katabilirsiniz. Örnek ofis dekorasyonunda bitkilerle uyumlu olarak kütük şeklinde sehpa eklenmiş.

    ​4- Modern çatı katı ofisi

    Sırada Antalya’da bulunan bir restorana ait ofisi görüyoruz. Restoran ofisleri diğer şirketlerden farklı olarak girişte veya göz önünde bulunmaz. Bu örnekte de ofis, çatı katında yer alıyor. Eğimli bir tavan yapısı olmasına rağmen son derece ferah, estetik ve ilgi çekici bir şekilde döşenmiş. Ahşapla beyaz duvar arasında başlayan keskin çizgi tavana doğru uzanıyor.

    ​5- Sade bir çalışma alanı

    Ofiste yönetici odası dışında çalışanlara ait sakin, pratik ve konforlu çalışma alanları bulunmalı. Bu örnekte minimalist tarz bir çalışma ofisi görüyoruz. İki adet siyah çizgi bulunan parlak, beyaz taş kaplama duvar sade fakat çok şık. Çalışma masası iki kişilik olup duvardan duvara monte edilmiş. Sandalyeler ise klasik bir şıklığa sahip.

    ​6- Masaları birleştirmek

    Küçük ofisler nasıl dekore edilmeli? 12 modern örnek

    Bir başka çalışma ofisinde bu defa iki masa birleştirilmiş. Arada küçük bir paravan bulunan masalar, standart bir masa büyüklüğünde. Bu nedenle masalar ya duvara dayanacaktı ya da birleştirilecekti. Örnek ofis tasarımında ise paravan sadece masaları değil, sanki ofisi de ikiye bölüyor. Ve ilginç olan her iki taraf da tıpatıp aynı.

    ​7- İki masa dört kişi

    Küçük çalışma ofisleri için mümkün olduğunca sınırlı alandan verim elde edeceğiniz mobilyalar tercih etmelisiniz. Örnek ofis alanı dar ama uzun boyutta. Dolasıyla daha çok kişi yerleştirmek için geniş duvarlar masalara ayrılmalı. İç mimar tıpkı ofisin kendisi gibi dar ama uzun iki masayla dört kişi için çalışma ortamı yaratmayı başarmış. Sonuç mükemmel.

    ​8- Küçük ama dinamik

    Sinem Oktay imzasını taşıyan bu örnek en küçük ofislerden biri. Buna karşın sınırlı alanını çok iyi değerlendirmiş. Yan yana bulunan iki masa dar ama uzun modellerde seçilmiş. Masaların bu şekli sayesinde alt boşluğa dikey olarak iki dolap yerleştirilmiş. Farklı renklere sahip sandalyeler, modern ofis ortamına uygun şekilde çağdaş görünüyorlar. Duvarda büyük bir deniz resmi var.

    ​9- Duvar yerine dolap

    Küçük ofisler nasıl dekore edilmeli? 12 modern örnek

    Küçük ofislerde mevcut alandan verim sağlamak için pratik çözümler bulmalısınız. Örneğin fotoğrafta oturma bölümü ile ofis arasında bir duvar olması gerekiyor. İç mimarlar o alana bir duvar yaptırmak yerine dolap eklemiş. Böylece her iki alan sınırları çizildi hem de dolap için yer bulundu.

    ​10- Sevimli detaylarıyla bekleme odası

    Bekleme ya da görüşme odası, her ofiste lazım olan bölümlerden biridir. Ofis dekorasyonu yapılırken bu tür alanlar üzerine pek düşünülmez. Oysa müşterileriniz burada bekleyecektir. Dolayısıyla göze hitap eden, estetik bir dekor şart. Bu örnekte bekleme odası desenli bir duvar kağıdı, az yer işgal eden eğlenceli bir koltuk ve küçük bir kilimle tamamlanmış.

    ​11- Şeffaf sandalyeler

    Bir diğer bekleme odası duvar dekoruyla öne çıkıyor. Üzerinde klasik bir saat bulunan taş kaplama duvar daha fazla öne çıksın diye şeffaf sandalyeler tercih edilmiş. Bunun dışında küçük bir ağaç, yeşil minderler ve sandalyelerin ahşap ayakları ince düşünülmüş akıllıca detaylar.

    ​12- Küçük ofisler için mutfak

    Küçük ofisler nasıl dekore edilmeli? 12 modern örnek

    Artık her ofisin kendine ait bir mutfağı var. Yemekler dışarıda yense dahi müşterilere bir şeyler ikram etmek için kişisel mutfak hayli kullanışlı. Ancak küçük bir ofis söz konusu olduğunda mutfak da küçük olmalı. Bu örnekteki ofis mutfağı, küçük olmasına rağmen göz alıcı kırmızısıyla kusursuz görünüyor.

    Bu yazıyı beğendiyseniz ‘Göz kamaştırıcı ofis dekorasyonu önerileri’ başlığına göz atabilirsiniz.